Silka-Ytong - Gedimat, Bouwmaterialen met Advies
Sluiten

Gedimat De Roover

  • Schrieksesteenweg 160
  • 2221 Booischot - Pijpelheide
  • Tel.: 015 23 31 10
  • Fax: 015 23 61 78

Openingsuren

EINDEJAAR: 21/12 T.E.M. 05/01 GESLOTEN

  • TERUGOPEN MAANDAG 06/01 07:00

ZOMER

  • ma tot vr06u30 - 18u30doorlopend open
  • zaterdag08u00 - 12u00

WINTER

  • ma tot vr07u00 - 18u00doorlopend open
  • zaterdag08u00 - 12u00

Routeplan

YTONG

YTONG

Ytong is een samenstelling van water, zand en lucht, zodat het hierdoor zowel de eigenschappen van een steenachtig materiaal verkrijgt (duurzaam, hard, onvervormbaar, onrotbaar, onontvlambaar en drukvast) als die van een isolatiemateriaal (gesloten cellen met lucht gevuld geeft de beste isolatie).
De Ytong-blokken hebben specifieke eigenschappen: hoge isolatiewaarde, lichtgewicht, makkelijk te verwerken, hoge verwerkingssnelheid, ergonomische handgrepen. Ze kunnen gebruikt worden voor elk type van gebouw, voor dragende en niet-dragende muren, zowel voor binnen als voor buiten.

De blokken bestaan in verschillende formaten :
 
Dikte 5 cm: Formaat 60x25 glad. Worden gebruikt voor opvullingen (geen scheidingswanden), bvb. om rond het bad te zetten, om kasten in te delen, om leidingsschachten te dichten, om U-lateien te verhogen, ...

Diktes 7, 10 en 11,5 cm: Formaat 60x25 glad. Worden gebruikt voor niet-dragende scheidingswanden of voor opvullingen.

Diktes 15, 17.5 en 20 cm: Formaat 60x25. Worden geleverd met tand & groef en ergonomische handgrepen. De verticale voeg dient niet te worden verlijmd.

Diktes 25, 30 en 36.5 cm: Formaat 60x25. Worden geleverd met tand & groef en ergonomische handgrepen. De verticale voeg dient niet te worden verlijmd.

Op bestelling kunnen gladde blokken (met handgrepen om de plaatsing ervan te vereenvoudigen) geleverd worden. De verticale voegen moeten dan wel degelijk verlijmd worden. Wanneer een buitenmuur niet afgewerkt wordt, is het aangeraden om met gladde blokken te werken en de verticale voeg te lijmen, dit om eventuele waterinfiltraties doorheen de voegen te vermijden.

Speciale gamma:

Blokken 60 x 30 cm: Diktes 15 en 20 cm. Deze blokken laten toe een nog hoger rendement op de werf te verkrijgen.

Ytong low Energy blokken 60x25 cm. Diktes 20, 24, 30, 36.5, 40 en 50 cm. Voor het bouwen van laagenergie- en passiefgebouwen.

Ytong kimblokken gehydrofobeerd. Formaten 60x15/60x20/60x25/60x30cm. Diktes 10, 15 en 20 cm.

Toebehoren :

YTONG - ADD: Waterweerhoudend, wordt gebruikt in traditionele mortel om goede hechting te garanderen. De 1ste laag blokken moet in een mortelbed geplaatst worden waarin YTONG - ADD wordt vermengd.

  • ± 1 kg YTONG - ADD per zak cement van 50 kg
  • Verpakking : Papieren zakken van 17 kg
  • Bewaring : In een droge omgeving

YTOCOL: Lijmmortel die gebruikt wordt i.p.v. mortel. De verwerking gebeurt met droge blokken en de lijm wordt aangebracht met een lijmkam voorzien van gepunte tanden. De dikte van de voeg is 2 à 3 mm.

  • Verpakking : Papieren zakken van 25 kg
  • Bewaring : In een droge omgeving
  • De inhoud van de zak vermengen met 5 à 7 l  water

MURFOR EFS/Z: Is een geprefabriceerde metalen wapening bestaande uit twee rechte parallel lopende staven verbonden door een sinusoïdale vastgelaste doorlopende diagonaaldraad.

MURFOR wordt in de horizontale voegen van het metselwerk gelegd, tussen twee lagen lijm. Men brengt een eerste laag lijm aan, dan MURFOR, en dan een tweede lijmlaag. MURFOR EFS/Z is zeer soepel en plat, zodat de 2de lijmlaag zich gemakkelijk laat uitstrijken.

Door zijn uitgekiende vorm en zijn specifieke kwaliteiten, verhoogt MURFOR de treksterkte van het metselwerk, verhoogt de architecturale vrijheid (ringbalken worden in bepaalde gevallen overbodig, verhoging van de afstand tussen de uitzegvoegen, ...) en vermindert het risico van scheurvorming.

Algemeen voorziet men een dekking van 5 cm voor het realiseren van sleuven. Voor muren die onderhevig zijn aan wind -of gronddruk, is het aan te raden om de dekking te verminderen (minimum dekking = 20 mm)

GUNNEBO-NAGELS: Diverse bevestigingssystemen zijn speciaal voor cellenbeton ontwikkeld. Het is raadzaam, ongeacht de toegepaste methode, bevestigingsmiddelen in roestvrij materiaal te gebruiken zoals aluminium, verzinkt staal, nylon, kunststof.

Belangrijke opmerking : Bij het boren van gaten in cellenbeton mag geen klopboor worden gebruikt. Dit omdat hiermee een minder nauwkeurige doormeter van het boorgat wordt bekomen, waardoor de pluggen minder zouden spannen. Voor het bevestigen van lichte voorwerpen (kaders, ...) mogen gewone verzinkte stalen nagels worden gebruikt.

Nagels die gebruikt worden in cellenbeton hebben bij voorkeur een conische of trapezoïdale vorm. Deze vorm garandeert een optimale hechting tussen het cellenbeton en de nagel. Dit resulteert in een grotere uittreksterkte.

Eveneens verkrijgbaar in ons gamma :

  • Lijmkammen, aangepast aan de blokbreedte
  • Zaag met Widia-tanden
  • Blokkenrasp
  • Lijmkuipen

                        

Tevens voert Ytong een uitgebreid gamma kalkzandsteen. Klik op het silka logo voor meer info.

YTONG producten in de kijker